Een goede (brugklas)voorbereiding is écht het halve werk!

Hoe je het ook wendt of keert, de stap van basisschool naar middelbare school is voor iedereen spannend. Van de ene op de andere dag wordt je wereld een stuk groter. Een schooldag ziet er heel anders uit dan op de basisschool, en dat kan van tevoren best wat spanning geven. JAM zorgt ervoor dat kinderen met een gerust hart de stap naar de middelbare school kunnen maken. Van schoolroosters en huiswerkplanning tot paniek bij een onvoldoende, het komt allemaal aan bod bij de brugklastraining van JAM, vanaf mei 2023.

Astrid de Bruin van JAM heeft met eigen ogen gezien wat voor veranderingen er allemaal plaatsvinden in het leven van iemand die van de basisschool naar de middelbare school gaat. ‘Meer huiswerk is niet het enige wat anders is voor een leerling wanneer hij of zij naar de middelbare school gaat. 

Een leerling moet wennen aan een nieuwe klas, de resultaten van toetsen worden ineens veel belangrijker en de lessen worden gegeven door meer dan tien verschillende docenten, allemaal met hun eigen methode. We zien regelmatig dat een kind de eerste maanden van de brugklas moeite heeft met het halen van goede cijfers, en dat komt niet doordat hij of zij de stof te moeilijk vindt.’

Daarom biedt JAM een brugklastraining aan, die bestaat uit vijf lessen. Op deze manier kan je kind goed voorbereid en met zelfvertrouwen aan de middelbare school beginnen. De training vindt plaats in mei, juni en in de laatste week van de zomervakantie, op alle locaties van JAM in Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Zeewolde. Bij JAM wordt er alles aan gedaan om de leerlingen op tijd vertrouwd te laten voelen bij de school. Jesse (13) kan dat beamen, als hij terugblikt op de brugklastraining die vooraf ging aan zijn eerste jaar op de middelbare school: ‘Omdat ik wist wat ik kon verwachten, hoefde ik niet onzeker te zijn over hoe het allemaal zou gaan. Dat scheelde voor mij heel veel spanning’.

Brugklastraining

Tijdens de trainingen zal er aandacht worden besteed aan wat er specifiek verandert in het dagelijkse leven van de leerling. Daarbij leert JAM samen met de leerlingen de school kennen en wordt er uitleg gegeven over de gang van zaken op een reguliere schooldag. Ook wordt er besproken wat ‘leren leren’ inhoudt en waarom dit zo belangrijk is. Tot slot is er aandacht voor allerlei thema’s waar iedere leerling op de middelbare school tegenaan loopt, zoals bijvoorbeeld groepsdruk, pestgedrag, kritiek geven en krijgen, concentratie en zelfvertrouwen. Op de website van JAM vind je meer informatie over de brugklastraining. 

 

Wie op zoek is naar extra informatie kan ook altijd een e-mail sturen.

E-mail: info@jamharderwijk.nl

Kosten:187,50 (een factuur ontvangt u per mail).

Aankomende Brugklastrainingen:
Brugklastraining  Harderwijk (2-daagse)

  • 2 dagen
  • Docent: Peter Voost
  • Locatie: Laan 1940/1945 1, Harderwijk
  • Tijd: 9:30-13:00
1e lesdagMaandag 12 aug 2024
2e lesdagDinsdag 13 aug 2024

Neem voor meer info vrijblijvend contact op of meld je direct aan!