Zoek
Sluit dit zoekvak.

Faalangsttraining

Faalangsttraining bij JAM op locatie 

Kinderen met faalangst zijn onzeker, hebben een negatief zelfbeeld of stellen hoge eisen aan zichzelf. Dit hindert ze in sport, spel, plezier en beleving. De Faalangsttraining van JAM helpt het zelfvertrouwen te vergroten. Kinderen leren hoe ze zich veilig kunnen voelen in de alledaagse omgeving en hoe ze hun eigen gedachten positief kunnen beïnvloeden. 

Voor wie is de training? 

Bij JAM helpen we alle kinderen en jongeren van 5 tot 25 jaar met faalangst door middel van onze faalangsttraining. Uit onderzoek is gebleken dat ca. 10% van deze doelgroep regelmatig last heeft van faalangst. Het kind of de jongere die faalangstig is krijgt bijvoorbeeld buikpijn, blokkeert, kan zich slecht concentreren, slaapt slecht of wordt juist erg druk. Soms is de angst zo groot dat het erg belemmerend werkt tijdens het dagelijks leven. 

 

Trainingstraject 

Met behulp van rollenspellen en oefeningen leren kinderen tijdens de training onder meer hoe ze moeten omgaan met angst , hoe ze op een positieve manier naar zichzelf kunnen kijken en hoe ze minder faalangstig kunnen zijn op school. De training kan individueel of in een groep gevolgd worden. Het traject bestaat uit zeven lessen, verzorgd door één van onze ervaren trainers.  

 

Omgaan met faalangst

Faalangstreductietraining op het CCNV 

JAM organiseert speciaal voor de leerlingen van het CCNV de training ‘Omgaan met faalangst’. Leerlingen die last hebben van faalangst leveren op school minder goede prestaties dan vooraf werd verwacht. Thuis beheersen ze de stof, maar als ze op school een toets of overhoring krijgen, klappen ze dicht. Vaak worden zulke leerlingen geplaagd door angst dat het mis zal gaan. Juist door die gedachtes gaat het vaak verkeerd. Ook dit schooljaar geeft JAM ‘in company’ faalangstreductietraining op het Nassau Veluwe.  

 

Planning

De training bestaat uit acht lessen van 1 uur op woensdagmiddag;  

  • Periode 1, lessen in week 43 – 50  
  • Periode 2, lessen in week 9 – 16  
  • Periode 3, lessen in week 19 – 26  

Tarieven 

De tarieven voor de faalangsttraining op het CCNV zijn ‘in company’ tarieven. 

 

De totale kosten voor acht lessen zijn € 240,00.