Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taaltraining Nederlands

Nederlands als tweede taal

Wilt u de Nederlandse taal goed leren omdat u naar Nederland bent verhuisd? Of heeft u Nederlands nodig voor uw werk? Nederlands leren als tweede taal is dan een goed idee. JAM biedt diverse taaltrainingen aan die passen bij uw specifieke wensen, zowel voor voor beginners als gevorderden.

Taaltrainingen Nederlands 2024

Locatie: Laan 1940/1945 nr. 1 in Harderwijk

Na de start van de training blijft deelnemen mogelijk.

  • NT2-A1: maandag van 17.00-19.00u, dinsdag van 18.30-20.30u, woensdag van 18.30-20.30u en zaterdag van 11.15-13.15u.
  • NT2-A2: woensdag van 18.30-20.30u en zaterdag van 9.00-11.00u. 
  • NT2-B1: dinsdag van 18.30-20.30u en zaterdag van 9.00-11.00u. 
  • NT2-B2: maandag van 18.30-20.30u en zaterdag van 13.15-15.15u.
  • NT2-C1: in overleg.

Elke donderdag zijn er van 10.00-12.00 inhaallessen mogelijk voor alle niveaus op de Laan 1940/1945 nr. 1 in Harderwijk.3

Alles past bij uw wensen

Ondersteuning waar jij dat nodig hebt

Daarnaast hebben we een training als voorbereiding op het inburgeringsexamen. U werkt hierbij individueel of in een kleine groep. Uiteraard vergroten we uw woordenschat door veel te oefenen met het spreken van Nederlands. We gaan aan de slag met praktische situaties als jezelf voorstellen, boodschappen doen, een gesprek op je werk of praten op school. Naast spreken en verstaan is er aandacht voor lezen, schrijven en de gewoontes en gebruiken van Nederland. We hebben ook aandacht voor grammatica en de juiste uitspraak. Elke cursist ontvangt van JAM uitgebreid les- en oefenmateriaal.

 

Spreekt u nog geen Nederlands of Engels? Voor deelname aan de taaltraining is dit geen probleem; onze taaltrainers passen de lessen hierop aan. Daarnaast bevat onze online lesmethode een vertaallijst voor nagenoeg elke taal. Het lesboek is daardoor geschikt voor elke cursist. 

Meld je aan voor een Opfristraining Nederlands

De Nederlandse taal perfect kunnen schrijven in mails, verslagen en notulen is een prachtig ‘visitekaartje’ voor iedereen. Na een opfristraining Spelling of Grammatica van JAM ben je weer helemaal op de hoogte van zaken als zinsopbouw, werkwoordsvormen en de vele regels en uitzonderingen van de Nederlandse taal. De trainingen zijn interactief en worden afgestemd op je eigen kennisniveau. De opfristraining Spelling en de opfristraining Grammatica zijn beide eendaagse trainingen en worden zowel doordeweeks als op zaterdag aangeboden. Als je je voor beide trainingen inschrijft, krijgt je korting. Meer uitgebreide trainingen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bespreek je wensen vrijblijvend met één van onze docenten.

Taalniveaus: 

A1 en A2:

Na het volgen van de training kun je Nederlands gebruiken in eenvoudige, alledaagse situaties.

B1: 
Na het volgen van de training kun je Nederlands gebruiken in alledaagse situaties en kun je teksten met eenvoudige woorden lezen.

 

B2:

Als je traint op B2-niveau kun je deelnemen aan spontane gesprekken in het Nederlands en kun je teksten met gedetailleerde informatie lezen.

NT2 of Staatsexamen 1 of 2:

We bereiden je voor op het NT2-examen. Dit examen is bedoeld voor mensen die een vervolgopleiding (MBO of HBO) in Nederland willen gaan doen.

 

 

Training alfabetisering:

Deze training is bedoeld voor mensen die in het land van herkomst niet hebben leren lezen of schrijven. We leren je het Nederlands stap voor stap.

Lesmethoden:

A1: Taalcompleet A1.

A2: Taalcompleet A2.

B1: Taalcompleet B1 en Code+ B1.

B2: TaalSterk B2 en Code+ B2.

 

Inburgeringsexamen: Taalcompleet A1 en A2, KNM en ONA.

Staatsexamen I: Taalcompleet B1 (aangevuld met Vooruit en De Sprong).

Staatsexamen II: Taalsterk B2 (aangevuld met De Finale).

 

Training alfabetisering: Diglin+, Taalcompleet Leer lezen en schrijven A en B, 7/43 van NCB.

 

Wat zegt men over Taaltrainingen?

ايمن زنهر
ايمن زنهر
2022-11-14
Ze zijn professioneel en behulpzaam
Anne 't Jong
Anne 't Jong
2022-11-14
Professionele organisatie, prettig om mee samen te werken, goede communicatie.
Corien van der Meulen
Corien van der Meulen
2022-11-14
Mijn beide kinderen zijn afwisselend korte en langere tijd bij JAM geweest. Dat flexibele was voor mij en voor hen heel erg fijn. Soms werden ze even intensief bijgespijkerd en in examentijd en toetsweken was de begeleiding en hulp ook geweldig. Alle twee gingen ze na school heel graag naar JAM toe, ze hebben er goede herinneringen aan, dat zegt genoeg!
Elena Shel
Elena Shel
2022-11-10
JAM is een TOP organisatie!!! Geweldige taal cursussen, super lieve en aardige medewerkers!!! Alle docenten zijn professioneel en creatief!!! Wij wensen heel veel succes en hopen dat ze alleen maar blijven groeien!!!
Jorien Cozijnsen- de Bruin
Jorien Cozijnsen- de Bruin
2022-11-10
Geweldig bedrijf met fijne mensen. Aandacht, interesse en warmte.
Marian Jurg
Marian Jurg
2022-11-10
Goeie ervaring met JAM, heeft ons enorm geholpen!

Team NT2

Olena van Dijk- Kysylevska

OLENA_Foto

Dankzij talen voel je je overal ter wereld thuis. Met veel plezier geef ik taallessen Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch aan diverse mensen. Een taal leer je het beste in een gezellige en ontspannende sfeer. 

 

Ik vind het belangrijk om mijn studenten goed te leren kennen. De lessen wil ik graag aanpassen aan de behoeften van de cursisten. Met mijn kennis kan ik de moeilijkheden van een taal goed bijbrengen aan mijn leerlingen. Wil je een taal leren in een warme en huiselijke omgeving dan ben je welkom bij JAM!

Astrid de Bruin

Astrid_Foto

Al tijdens mijn studie Nederlands gaf ik les aan leerlingen van de Internationale Schakelklas in Apeldoorn. Ik kwam daar voor het eerst in aanraking met NT2-onderwijs en het is me altijd blijven boeien. 

 

Bij de start van JAM heb ik er dan ook voor gekozen om deze lessen aan te bieden aan volwassenen. Ik volgde er extra scholing voor bij de VU in Amsterdam. Daarnaast zocht ik contact met collega’s in de regio voor zowel samenwerking als voor een sterk onderwijsaanbod van onze organisatie. Inmiddels laat een groot aantal bedrijven in de regio de taaltraining voor buitenlandse werknemers door JAM verzorgen en daar ben ik samen met het team van NT2-docenten best heel trots op!

Jacqueline Brandsen

Jacqueline Brandsen_Foto

Na mijn studie Nederlands in Utrecht heb ik de opleiding tot Docent NT2 gevolgd. Voor veel Nederlanders is de taal al moeilijk genoeg, laat staan voor mensen die Nederlands als tweede taal leren. 

 

Dat is een uitdaging. Met veel enthousiasme en met diverse interactieve werkvormen, probeer ik de lessen zo leuk mogelijk te maken. Het doel is de lees-, luister-, spreek- en schrijfvaardigheid van het Nederlands zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en te verbeteren. Het blijft boeiend (en ook leerzaam voor mij) om met mensen met verschillende achtergronden, uit diverse culturen te werken.

Christa Veldkamp

Na mijn lerarenopleiding van de Hogeschool van Amsterdam ben ik mijn eigen onderneming gestart. Ik ben onder meer gespecialiseerd in het schrijven van fiets- en wandelboeken. 

 

Daarnaast heb ik onderwijs en lesgeven altijd een warm hart toegedragen. Door het lesgeven aan anderstaligen bij JAM komen al mijn passies samen. Het geeft mij veel voldoening taaltraining Nederlands te verzorgen voor mensen uit de hele wereld. Het is erg leuk en inspirerend te ervaren hoe mensen zich in een ontspannen sfeer de Nederlandse taal eigen maken.

Mirjam Oudekerk

Ik heb 18 jaar lesgegeven in het basisonderwijs en vind het werken met kinderen geweldig.

 

Toen ik startte in het onderwijs gaf ik les op een school voor kinderen van buitenlandse afkomst, in Harderwijk: het contact met de kinderen en ouders was fijn. Het gaf veel voldoening om de kinderen te begeleiden in het leren van de Nederlandse taal.  Daar is mijn interesse voor NT2-onderwijs ontstaan.
Het leek me leuk om ook aan volwassenen les te geven: iedereen heeft al zijn eigen achtergrond, zijn eigen verhaal. 

De Nederlandse taal is erg mooi, maar ook ingewikkeld en lang niet altijd logisch. Samen met de cursisten puzzel je de mooiste zinnen bij elkaar. De les is een gezellige ontmoeting waar ook ik veel van leer. Het is een mooie uitdaging om mensen een stapje verder te brengen in de Nederlandse taal waardoor het voor hen makkelijker wordt om de taal te gebruiken in hun dagelijks leven.