Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie wij sponsoren

Schoolkorfbal Harderwijk

Al sinds jaar en dag staat het schoolkorfbaltoernooi van Unitas in de maand mei op de Harderwijkse sportagenda. In 1964 werd het toernooi kleinschalig opgestart met vijf scholen. Het toernooi is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de grootste schoolkorfbaltoernooien van het land. Bij de editie van 2013 deden er 151 teams mee. Wat gelijkstaat aan ruim duizend sportende kinderen. JAM is de trotse hoofdsponsor van dit toernooi.

Badminton Harderwijk

JAM is ook trotse sponsor van het jaarlijkse badminton jeugdtoernooi van Harderwijk. Tijdens dit toernooi staan gezondheid en bewegen voor de jeugd voorop. Een visie die JAM graag deelt. Kinderen van 6 tot 18 jaar mogen deelnemen aan het toernooi. Er doen ieder jaar zo’n 100 jeugdspelers van circa 15 verenigingen mee. Het toernooi staat bekend als heel gezellig en wordt gedragen door enthousiaste trainers, supporters en spelers!

HMC De Mezen Harderwijk

JAM sponsort sinds het voorjaar van 2023 het Dames 3 hockeyteam van De Mezen in Harderwijk. Een aantal van de dames volgde in het verleden examentraining bij JAM. Dit gaf hem het nodige zelfvertrouwen. Ook in de sport. Wanneer je jezelf goed presenteert, komt dit het zelfvertrouwen ten goede en sta je al met 1-0 voor als je het veld in gaat!

Praktische oefeningen

Zusterschool

Sinds 2022 heeft JAM een zusterschool in Oeganda. Dit is een prachtige initiatief waar wij erg blij mee zijn. Wij steunen onze zusterschool op zowel financieel gebied als met onze eigen onderwijskennis. Onze eerste kennismaking verliep via ‘Knowledge for Children’, een organisatie die “Samen investeren in goed onderwijs” als missie heeft. JAM ondersteunt die missie van harte, zeker in een land als Oeganda, waar een kleine twintig procent van de kinderen nog altijd niet naar school gaat. Van de financiële bijdragen die de school ontvangt, wordt niet alleen geïnvesteerd in lesmateriaal, maar worden ook in de lokale gemeenschap docenten opgeleid en bestuurders getraind in onder meer fundraising. Zo werken de deelnemende scholen in drie jaar tijd naar onafhankelijkheid toe. Een prachtige ontwikkeling waar wij graag toe bijdragen!

Adoptiekinderen

Sinds mei 2023 hebben we bij JAM met alle medewerkers drie prachtige kinderen in Oeganda geadopteerd: Rose, Ashim en Patience. Alle drie de kinderen gingen voorheen niet naar school, maar kunnen dat nu wel. Rose: dit 6-jarige meisje kan niet door haar ouders worden opgevoed en woont bij haar tante. Haar tante zorgt voor Rose, de broertjes van Rose en voor haar eigen kinderen. Ze heeft helaas geen inkomsten. Ashim: deze 3-jarige peuter is door zijn moeder achtergelaten bij zijn oma, samen met zijn oudere broer. Zijn oma heeft geen inkomsten. Patience: dit meisje is de jongste in een gezin met drie oudere broers. Haar moeder verdient wat geld met het wassen van kleding. Het is echter niet voldoende om Patience naar school te laten gaan. We hopen Rose, Ashim en Patience nog lang te kunnen ondersteunen, zodat zij een mooie toekomst tegemoet gaan!